Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - robert-air - moje vento GLX 1.8 1997r.

robert-air - 2008-06-05, 22:07
Temat postu: robert-air - moje vento GLX 1.8 1997r.
Witam wszystkich VENCIARZY, dziś chciałbym się pochwalić swoją ventką, a mianowicie co zostało w niej zrobione ano zostało i to dużo, tak więc cofnę się do początku roku bo to wtedy się najwięcej zmieniło : wymienione zostały przednie tarcze na BREMBO MAX - ale mocną chuczą na dohamowaniu to skutek nacięcia na nich ale za to jak szybko staje auto, natępnie zostały przez allegro zakupine zostały całe koła no i tu wszystkich zaskoczę 17" tak siedemnastki alessio model carrera z przodu 205/40 marangoni zeta a tyłu 215/40ventus , szok jaki wygląd ale za to czuć każdą dzirkę na drodze ale mimo to warto było, wymieniony został fotel kierowcy na kubełkowy ale tylko poszycie wraz z gąbkami bo rama fotela została oryginalna, normalnie jak w sportowym aucie, potem walczyłem z spryskiwaczami przednich reflektorów - ale wyzwanie mówię Wam, mimo to sukces - spryskiwacze od octawii, pompa ciśnieniowa też od niej a dodatkowy zbiornik schowany w lewym nadkolu od hondy - sukces - wygląd i działanie jak oryginał, niedosyt zmusił mnie do dalszego tuningu tym razem car-audio, przez pewien czas było radio nakamichi i wielka skrzynia w bagażniku ale niestety musiałem no i chciałem przejść na bardzeij spokojne i profesjonalne słuchanie muzyki a może kino w samochodzie, tak więc skrzynia wraz z radyjkiem poszła w ludzi i po głebokich przemyśleniach zostały zakupine - radio alpiny i mniejszy subwoofer blaupunkta, wymiana głośników w drzwiach i dostawienie w tylnych, lekkie wygłuszenie tapicerki i zestrojenie całego zestawu, efekt okazał się wspaniały, może na zewnątrz tego nie słychać ale w środku jest OK, w końcu robi się nagłośnienie wewnątrz pojazdu, oczywiście w między czasie pieściłem swoją ventkę czyszczeniem, polerowaniem, odkurzaniem, plakowaniem itd i itd, w międzyczasie zostało wstawione radio CB presidenta TAYLOR oczywiście dlatego, że jako jedne z niewielu posiadało dużo chromu a wszystkie dodatki moje cudo ma właśnie chromowe, no a teraz jedna z ważniejszych zabawek w moim autku to daszek przeciwsłoneczny wyposażony w 7 calowy monitor i odtwarzacz DVD, ale jazda mówię Wam, i takim sposobem po wielu modernizacjach i połączeniach dorobiłem się kina domowego w samochodzie typu 4.1 bo centralnego głośnika nie bardzo mam gdzie wstawić ale jak znam siebie to kwestia czasu, a jak potem się okazało, że zostało niewykorzystane wejście video i następna myśl wpadła mi do głowy - kamera cofania!!! no i zaraz została zakupiona i wstawiona, bajer jak w najnowszym TOUAREGU, ciekawe czy będę mógł brać udział w konkursie na precyzyjne cofanie no i już przed samym zlotem w Gierłoży zostały wstawione czerwono-niebieskie 20-diodowe strboskopy - policyjny efekt i na tym byłby koniec tego mego chwalenia się ale jeszce do naszego zlotu parę rzeczy się pojawi. pozdrawiam wszytkich i nie ustajcie w tak jak i ja w swoich zapędach tuningu vento. no i pare zdjęc na koniec !! !!
spyro - 2008-06-05, 22:18

Widziałem furaka na żywo, jechałem jako pasażer niezły kawał drogi razem z Robertem. Furaczek wymiatał już wtedy :D

Robert wrzuć fotki autka.

robert-air - 2008-06-05, 23:01

cześć andrzej, dzięki za słowa uznania, a co do foto to nie wiem chyba nie umiem albo coś innego się dzieję, ale jak się naumiem to napewno wsadzę, a narazie to do miłego spotakania na vwmani w pruszczu. pozdrawiam
tomek87 - 2008-06-05, 23:33

furka, konkret :oklaski: widziałem na żywo i nawet miałem okazję przetestować kamerę cofania :D bardzo ciekawy bajer, kino samochodowe też robi wrażenie ;)

ogólnie to milo było poznać i móc pogadać z kimś o podobnych zainteresowaniach, pozdrawiam i mam nadzieje że do zobaczenia na mani :) a może wcześniej

a fotki to daj przez www.fotosik.pl i wklej na forum ten kod z miniaturką która otwiera zdjęcie w pełnych rozmiarach

spyro - 2008-06-05, 23:38

robert-air, wejdź na www.fotosik.pl i tam za darmo można dodać do 10 zdjęć na raz, które potem wrzucasz linkami na forum.
Dzolo - 2008-06-05, 23:49

Witam! Chłopaki się chwalą że widzieli na żywo to i ja napisze że widziałem :D
Ciekaw jestem tych siedemnastek ;)

robert-air napisał/a:
wszystkie dodatki moje cudo ma właśnie chromowe

Jak dobrze pamiętam to nawet pokrywe silnika.

Pozdrawiam

spyro - 2008-06-05, 23:51

Cytat:
Jak dobrze pamiętam to nawet pokrywe silnika.

to tez pamiętam, dokładnie dekiel. Nawet fajnie to wyglądało.

lesny1982 - 2008-06-06, 01:03

ja tez widzialem siedzialem 17 super wygladaja naglosnienie tez fajne 5.1 dvd itp bomba :brawa:
Sir_Kamil - 2008-06-06, 07:47

Ventka Roberta jest naprawdę nieziemska :mrgreen: :D . Na pewno najbardziej charakterystyczna na Podlasiu :D :P .
kovval - 2008-06-06, 20:24

robert a to nie ty miales w krzeczowie takie wielkie trabki pod maska, jak od strazy pozarnej :> ??
Szpiker - 2008-06-06, 20:34

kurcze chłopaki zachwalacie furke to musi być kozak czekam na fotki :)
WOLF1955 - 2008-06-06, 21:28

miałem okazję siedzieć w tej ventce bosko ma wszystko co można sobie zażyczyć ale powiedział że to nie wszystko na ogółnopolsmi zlociku to ON da czadu ze wszystkim co zrobi jeszcze ma superancką venciarę :oklaski:
robert-air - 2008-06-06, 22:01

witam wszystkich i nie wybrażacie sobie jak mi serce rośnie od tych pochwał, znaczy, że na darmo tego nie robię i jest wtym jakiś sens, postaram się zrobić parę dokładniejszych fotek i wrzucić je na fotosik i potem na forum podam link, naprawdę choć mam 177cm wzrostu to po takich pochwałach mam tyle co nasz siatkarz Nowak. jeszce raz dzięki wszystkim i Wy też się chwalcie bo każy soś tam ma innego do pokazania :hejka:

[ Dodano: 2008-06-06, 22:02 ]
aha do wolfa : Ty .......... Ty ........... Ty............. kumplu jeden !! !!!!!!!!!!!!!

spyro - 2008-06-06, 22:04

kovval napisał/a:
takie wielkie trabki pod maska, jak od strazy pozarnej
dokładnie....
Paweł J. - 2008-06-07, 07:38

robert-air, teraz po tych pochwałach to już musisz wrzucić te fotki....sam jestem ciekaw co tam takiego masz...
spyro - 2008-06-30, 10:31

Robert, no i gdzie obiecane foteczki Twojego cacuszka?
Reth - 2008-08-08, 04:32

Fooooooooootki daj, bo sie doczekac nie moge :O
tomek87 - 2008-09-01, 19:12

O takie foto :D

Dzięki Robert za wspólną trasę ;)
:P

zelu - 2008-09-02, 14:35

ładna furka,kawał dobrej roboty -a to pewno początek -za rok pewno bedzie znów masa nowych rzeczy - super autko zrobione pod siebie i to najwazniejsze -GRATULUJE :brawa:
spyro - 2008-09-02, 21:24

Ano furaczek Roberta weymiata pod względem ilości gadżetów,, no i te multimedia powalają.
Szpiker - 2008-09-02, 23:30

kamerka cofania zamontowana super bardzo fajny pomysł , podobały mis ie maskownice przednich głośników w drzwiach :oklaski:
spyro - 2008-09-02, 23:33

pomysł zamocowania kamerki cofania godny uwagi, muszę to wykorzystać u siebie w końcu.
Szpiker - 2008-09-03, 07:34

zgadzam sie spyro pomysł godny uwagi na pewno o niebo lepszy od jakiejś przyklejanej kamerki
spyro - 2008-09-03, 08:23

Szpiker napisał/a:
o niebo lepszy od jakiejś przyklejanej kamerki

wiem, te przyklejany to jakiś kosmos, kamerka przyklejona na taśmę dwustronną, to nie w Polsce... To co Robert wykombinował jest fajniutkie, bo nie dość że w ogóle w oczy się nie rzuca to jeszcze jakie to przydatne.

kovval - 2008-09-03, 14:19

powitac. tys sie powinien nazwac inspektor gazdzet, a auto pan samochodzik :P znowu mnie minelo ogladanie furki, chociaz troche czasu mialem to zawiesilem oko, ale duuuzo za malo. dvd w oslonce mnie rozbilo :D ..... i opadlem z sil witalnych. pozdro gosicu