|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - poziom oleju
andrewb25 - 2008-03-15, 11:01 Temat postu: poziom oleju witam jaki powinien być poziom oleju ? vento 2.0 94 r. niewiem czy czasem nie mam za dużo
na bagnecie jest około 1 cm powyżej tego zagięcia na dole
mam rozumieć że czerwona strzałka to jest max a niebieska to min?
u mnie jest powyżej tej czerwonej
piru - 2008-03-15, 11:13 Temat postu: Re: poziom oleju
andrewb25 napisał/a: | witam jaki powinien być poziom oleju ? vento 2.0 94 r. niewiem czy czasem nie mam za dużo
na bagnecie jest około 1 cm powyżej tego zagięcia na dole
[url=http://images29.foto...1bm.jpg]Obrazek[/URL]
mam rozumieć że czerwona strzałka to jest max a niebieska to min?
u mnie jest powyżej tej czerwonej |
Dokładnie jest tak jak piszesz W przypadku nadmiaru oleju jest wypieprzany przez silnik każdą możliwą nieszczelnością - nie polecam. Za mało lub też brak hmmmmm każdy kierowca wie chyba że zalał Ceramizerem
andrewb25 - 2008-03-15, 11:28
a filtr oleju jaki polecacie? może być filtron?
piru - 2008-03-15, 11:51
andrewb25 napisał/a: | a filtr oleju jaki polecacie? może być filtron? |
Jak najbardziej Filtron jest oki. Większość Ventyli i nie tylko na tym jeździ
andrewb25 - 2008-03-15, 12:14
a jaki olej polecacie? mam na liczniku 282 000 km, jest też LPG czy może być połsyntetyk mobila? do tej pory jeździł na połsyntetyku lotosa.
acha coś klepie na wolnych obrotach chyba zawór , czy można tą usterkę usunąć?
piru - 2008-03-15, 12:35
andrewb25 napisał/a: | a jaki olej polecacie? mam na liczniku 282 000 km, jest też LPG czy może być połsyntetyk mobila? do tej pory jeździł na połsyntetyku lotosa.
acha coś klepie na wolnych obrotach chyba zawór , czy można tą usterkę usunąć? |
Co do oleju to jeśli jeździł ma półsyntetyku i go nie ubywało zbyt drastycznie i oczywiście wycieków nie ma to zostań na tym samym oleju. Mobil jest oki sam śmigam na takowym. Co do klepania zaworów to się nie wypowiadam tylko odsyłam na diagnostykę silnika (nie podpięcie pod kompa) i tam wszystko wyjdzie, chyba że masz DOBREGO mechaniora co zerknie i Ci da diagnozę a nie będzie od razu proponował remontu silnika
spyro - 2008-03-15, 12:46
Szlag mnie trafia jk a po raz setny ktoś zakłada temat o oleju. nie łaska poszukać na forum? Tyle razy było o tym pisane!!
krzeszak - 2008-03-15, 12:52
Ja jeżdżę na lotos SEMI w miarę tani ale i dobry! Jak jeździłeś na lotosie to warto jeździć dalej!!!!
Malydd - 2008-03-15, 13:25
andrewb25 napisał/a: | a filtr oleju jaki polecacie? może być filtron? |
Ja jeżdzę na filtrze MAN'a. Polecam...
spyro - 2008-03-15, 17:04
A ja zamykam temat skoro nic mój post nie daje!!
|
|