|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Inne auta forumowiczów - Adamss i jego vento kombi
Adamss81 - 2016-01-30, 23:00 Temat postu: Adamss i jego vento kombi Witam mam na imię Adam jestem z okolic Gubina. Jestem posiadaczem swojego pierwszego VAG-a.A dokładnie Golf mk3 wariant (JOKER) z 1999 roku.Silnikiem 1.8 o mocy 75 kucy (mogło by być trochę więcej,ale da się jeździć). Autko było w serii nic nie zmieniane.Wcześniej użytkowałem fiaty uno mk2,oraz punto mk1.
Wyposażenie:
- 4x airbag
- abs
- centralny zamek na pilota
- klima
- el. regulacja świateł
- fotele pół kubełki
- dzielona tylna kanapa
- Regulacja wysokości fotela kierowcy
- wspomaganie kierownicy
- trzecie światło stopu
Mody:
- alu Ronal LZ15" z oponami 195/50 zmiana na Borbety 16" z oponami 215/40
- smoked front
- znaczek przód czarny mat
- chromowane klamki
- skórzana kierownica
- czarne daszki przeciw słoneczne
- czarna lampka
- czarne rączki z Passata b4
- pomarańczowe kierunki wymiana na dymione
- halogeny (póki co nie świecą ) Zrobione
- diodowe światła pozycyjne i podświetlenie tablicy rejestracyjnej.
- klamki z polo 6N
- vento front
- zderzak vento z średnią dokładką
- tunel vento
- skórzany ręczny
- gałka biegów z mk 4
- diodowe podświetleni nawiewów
- przełącznik grzanych foteli
- alu. ramki na zegarach
- alu. rygle w drzwiach
- boczki drzwiowe welurowe z vento
- wygłuszenie maski
- osłona silnika z GTI
Audio:
- wymiana fabrycznego radia na JVC KD-R50
- wymiana fabrycznych głośników na podszybiu
- montaż głośników w drzwiach wraz z wyprowadzeniem okablowania.
- twitery na słupkach
- wzmacniacz
- subwofer
Pierwsze foty
A teraz
theority - 2016-01-30, 23:11
Powitać
nie myślałeś zrobić Vento front?
Adamss81 - 2016-01-30, 23:19
vwjanekvento - 2016-01-30, 23:26
Przeciez ma vento front
Adamss81 - 2016-01-30, 23:35
Theority vento front już mam
Dodatkowo z vento też są boczki welurowe,tunel,a teraz nabyłem zestaw kratek z podświetleniem nawiewów od deski starego typu. Jednak mam problem aby go założyć Do deski z golfa za bardzo nie podchodzi. Będę musiał jeszcze nabyć deskę rozdzielczą z venta. Do tego nie działą jeszcze jedno podświetlenie prawej kratki. Sęk w tym że nie wiem jak się do niej dobrać.Aby niczego nie uszkodzić.
theority - 2016-01-30, 23:45
Adamss81 napisał/a: | Theority vento front już mam |
A sorry, na pierwszej fotce masz jeszcze G3
Adamss81, ostatnio w temacie auta Cobramas'a była dywagacja na temat nawiewów i podświetlania zapraszam w temat
Adamss81 - 2016-01-31, 00:10
theority napisał/a: | A sorry, na pierwszej fotce masz jeszcze G3
Adamss81, ostatnio w temacie auta Cobramas'a była dywagacja na temat nawiewów i podświetlania zapraszam w temat |
Theority Wielkie Dzięki Już przeczytałem.Jest z tym problem chyba lepiej będzie jak dorwę deskę. I tak będę musiał wyciągnąć tą co mam bo zamierzam dać 4 szyby w prądzie,a nie mam do tego odpowiedniej wiązki elektrycznej w aucie. A tak się wszystko zrobi za jednym zamachem Tylko trzeba poszukać odpowiedniej dechy. Z tej co wyjąłem kratki wnętrze wraz z deską było koloru błękitnego.
Adamss81 - 2016-02-10, 10:29
Witam Deska z veto już na miejscu
Brakuje mi teraz tylko przełącznika do grzanych dup. Jednak trudno będzie taki wyrwać. W starej desce miałem z golfa i postaram się go przerobić, aby pasował do nowej dechy.
pawelvw - 2016-02-10, 22:29
jak dobrze poszukasz to znajdziesz
Adamss81 - 2016-02-11, 10:01
pawelvw napisał/a: | jak dobrze poszukasz to znajdziesz |
Pawelvw Ogólnie szukam po okolicy ale jak na razie bez skutku.
Gdyby Kogoś interesowało niebieskie wyłączenia wnętrza do vento (decha starego typu, boczki, tunel środkowy) to wiem gdzie jest.[/b]
Barti - 2016-02-18, 14:24
a ja mam fajną alternatywę którą u siebie zastosuję
Hitchhiker - 2016-02-18, 14:33
Włącznik dup w nową deskę to nie problem. Często się pojawiają i są dosyć tanie. Ze starą duuuużo gorzej
Adamss81 - 2016-02-18, 20:08
Przełącznik grzanych zamontowany. Jutro postaram się dodać zdjęcie.
Ostatnio również wziąłem się za gwint. Na przodzie ( kw) był wymieniany amor,a z tyłu (h&r) wymiana sprężyn na nowe. Powodem wymiany była pęknięta sprężyna.
Pozostaje jeszcze tylko opuścić tył bo za wysoko.
Adamss81 - 2016-02-19, 11:55
Barti napisał/a: | a ja mam fajną alternatywę którą u siebie zastosuję
Obrazek |
Barti Ależ Żeś wykąbinował W życiu bym nie wpadł że podejdzie pod schowek płyt,tylko co Zrobisz z pustą przestrzenią ?
Barti - 2016-02-24, 19:01
Nie podejdzie pod schowek płyt, trzeba drugi raz zakombinować a o pustą przestrzeń się nie matrtwię, wróce do zdrowia to dokończę i zobaczysz jak będzie się ładnie kompponować
Adamss81 - 2016-03-13, 02:21
Witam Dawno nic nie pisałem. W aucie został poprawiony gwint. Z przodu jeden amor się wylał.Więc został wymieniony wkład, przy okazji założone zostały nowe poduszki. Z tyłu zaś wpadły nowe sprężyny powód jedna pękła.
Ostatnio też kupiłem wiązkę i fotele z grzanymi tyłkami.Oczywiście maty będę musiał przełożyć do foteli które są obecne w aucie. Jednak najpierw założę te aby spr. czy podgrzewanie działa. Także zmiany zaliczył licznik został podświetlony zielonymi diodami.
Następne plany to malowanie dachu i prawej strony auta. Chcę aby wszystko było zrobione do Rothenburgu.
Pozdrawiam
|
|