|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - problem z gazem
Mateusz Huba - 2015-10-02, 19:31 Temat postu: problem z gazem Witam zakupilem vento z silnikiem 1.8 90km jest w nim instalacja sekwencyjna necam holenderska mój problem polega na tym ze auto się muli na gazie i czasami obroty spadają do 500 bylem u gazownika mowil ze to zaplon i cos krecil pomoglo na chwil. Po ponownym odpaleniu auto dymi na bialo na obu paliwach
Mateusz Huba - 2015-10-02, 19:45
Dodam jeszcze ze mechanik ruszal cos aparatem zaplonowym i powiem ze jest jakby gorzej samochód chodzi głośniej i co teraz mam zrobić ?
Paweł J. - 2015-10-02, 20:18
Mateusz Huba napisał/a: | 1.8 90km jest w nim instalacja sekwencyjna necam holenderska |
Nie ma tam sekwencji bo to nierealne, co prawda lata w PL kilka takich 1.8na sekwencji, ale u ludzi którzy można powiedzić pasjonują się gazem i sami sobie tworzą mapki itd, bo przecież skąd 4 wtryskiwacze gazowe mają brać czas otwarcia wtrysku z jednego wtryskiwacza benzynowego, mają go sobie podzielić przez 4 czy jak
A co dalej....zostaw tego mechanika skoro od razu grzebał przy zapłonie bez połączenia się z centralką. Możesz kombinować i kupić kabel do swojego kompa i w tedy zobaczysz co go boli, ewentualnie wstawić śrubę zamiast krokowca i jakis tam gaziarz ustawi jako taka dawkę, ale nie polecam.
Albo jedź na Rońsko koło Krasnego do Krzyśka co ma gaz....on to ogarnie, ale trochę monet sobie zażyczy.
Mateusz Huba - 2015-10-03, 20:09
Nie znam sie za bardzo na gazie ale to nie jest zwykla instalacja gazowa tak jak mowilem jest to instalacja jeszcze holenderska jest taki rozdzielacz i idzie 4 przewody. dzisiaj zaobserowowalem ze czasami auto dobrze pracuje a czasami go muli..
Mateusz Huba - 2015-10-04, 21:20
Mam jeszcze jeszcze jedno pytanie odnośni gazu czy to normalne ze pompka chodzi po przeliczeniu na gaz
muchomorek165 - 2015-10-04, 22:08
Z tego co wiem normalne jak nie ma wylacznika zasilania to jak najbardziej . Przeciez w kazdej xhwili mozesz przelaczyc na PB
|
|