|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Pewien taksówkarz
Gavel - 2007-09-08, 11:51 Temat postu: Pewien taksówkarz Nadal jestem w ciężkim szoku po tym co wczoraj mi się przydarzyło. A w zasadzie dziś bo to w okolicach 2 w nocy było
Jadę sobie spokojnie, środek nocy więc ulice puste. Na skrzyżowaniu zapala się czerwone więc staję pierwszy na prawym pasie (lewy zajęty przez jakąś Pandę). Patrzę w lusterko, a za mną taryfiarz w Merasiu wjeżdża na pas po mojej prawej (do skrętu w prawo), zatrzymuje się równo ze mną i coś mi pokazuje. Otwieram szybkę, ściszam radio i pytam gościa o co chodzi. A on do mnie "pan uważa, bo tam dalej za zakrętem stoją z suszarką".
Grzecznie podziękowałem ale nic więcej powiedzieć nie mogłem. Normalnie mowę mi odjęło. W tym kraju i w takich czasach gdzie każdy każdemu na ręce patrzy i kombinuje jak drugiemu uprzykrzyć życie taki przejaw solidarności kierowców? I jeszcze gość w okolicach 50 lat, taksówkarz, w Mercedesie... I jeszcze zadał sobie tyle trudu, żeby podjechać koło mnie i mi to powiedzieć szczególnie że po ruszeniu okazało się że jedzie prosto tak jak ja więc specjalnie żeby mi to powiedzieć zjechał na chwilę na ten pas do skrętu w prawo
Wielu z nas (ja również) klnie na taksówkarzy, szczególnie tych starszych gości w Mercedesach albo Audi co uważają się za panów drogi i wydaje się że jeżdżą po drogach tylko po to żeby nam życie uprzykrzyć. A tu taka niespodzianka mnie spotkała.
Cóż, każda reguła ma swoje wyjątki i chyba właśnie na taki trafiłem
Dzolo - 2007-09-08, 14:19
Bardzo miły gest z jego strony hehe . Ja smigając po zakorkowanym
rydzykowie często natrafiam na uprzejmosć kierowców i czasem
własnie taxi drajwerów dlatego to jest tak jak z kierowcami Bmw,
obojętnie jaki zawód i jakie auto , to wszystko zależy od człowieka.
Andzia - 2007-09-08, 14:31
Gavel napisał/a: | A w zasadzie dziś bo to w okolicach 2 w nocy było |
ciekawe co Ty robiłeś o tej godzinie w samochodzie na ulicy...
zamiast grzecznie w łóżeczku leżeć
może jednak nie odpowiadaj
a tak swoja droga to pewnie musiałeś wcześniej pędzić jak rajdowiec skoro taksówkarz "się zlitował" nad Tobą, zadając sobie taki trud żeby Cię poinformowac o policjantach za rogiem
Gavel - 2007-09-08, 14:41
Andzia napisał/a: | a tak swoja droga to pewnie musiałeś wcześniej pędzić jak rajdowiec |
a właśnie że nie
jeszcze się silnik nie zdążył dobrze nagrzać więc jechałem spokojnie tak w okolicach 70
Andzia napisał/a: | ciekawe co Ty robiłeś o tej godzinie w samochodzie na ulicy...
zamiast grzecznie w łóżeczku leżeć |
a zgadnij
spyro - 2007-09-10, 10:49
SZOK. Pierwszy raz w życiu widzę uprzejmość taryfiarza... SZOK.
pyza_snk - 2007-09-10, 12:02
Pozdrowienia dla Pana w taxie
kovval - 2007-09-10, 13:02
..... a czy za tym zakretem stali z ta suszarka? czy gosc cie w konia zrobil i cie wyprzedzil bo to mi bardziej pasowalo do taxsiarza. zapomnij zeby w wawie cos takiego cie spotkalo. nizle
Gavel - 2007-09-10, 13:19
stali stali
ostatnio często tam stoją pod wieczór albo po nocy więc i tak bym tam nie miał więcej niż 60
ale fakt jest faktem że uprzejmy był
dla mnie to też był szok bo nigdy bym się takiego zachowania po taksiarzu nie spodziewał...
|
|