|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - stuki w zawieszeniu
v3n70 - 2013-12-26, 18:14 Temat postu: stuki w zawieszeniu od jakiegoś czasu miewają mnie stuki z prawej tylnej strony samochodu. jeżdżąc sam nie zwracam na to uwagi, lecz pasażerowie na tylnej kanapie narzekają na dyskomfort w uszach.
znajomy po oględzinach tylnego zawieszenia stwierdził, że jest to przyczyna jakiejś gumy w górnej części amortyzatora.. pytanie tylko, o jaką dokładnie może chodzić gumę? szukałem na necie i nic konkretnego nie znalazłem.. i wybaczcie, ale jestem zielony, jeżeli chodzi o układ zawieszenia..
aa i przy okazji: któregoś dnia znalazłem obok autka takie coś jak poniżej. czy ta część może pochodzić z Ventyla? czy to ona przyczyniła się do stukania?
p.s. jej średnica wynosi ok. 4,5cm, wysokość 2cm
tom cio - 2013-12-26, 19:53
Ta guma to chyba nie z venta. Co do stuków to sprawdź poduszki amortyzatora u góry i samo zabezpieczenie amortyzatora oraz blachę trzymającą sprężynę u góry.
pablomed - 2014-01-02, 23:07
v3n70, guma chyba nie z vento al może ci się nada. Trzeba kolumnę czyli amortyzator ze spręzyną wyjąć i zobaczyć co jest nie tak, inaczej można tylko wróżyć z fusów.
Endriuvento1.8 - 2014-01-30, 18:38
mi stukało w zawieszeniu , przestało po wymienieniu tulei w belce
|
|