|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Klekotanie zawarów jak w dislu
LayoS - 2013-08-06, 18:29 Temat postu: Klekotanie zawarów jak w dislu Yo
Ostatnio robiłem uszczelkę pod głowicą itd ustawiłem rozrząd tak jak trzeba no i klekoczą zawory nie cały czas tylko np jka mam bardzo niskie obroty tak z 1k dojdę do 2 i przestają po prostu jak silnik ma już lżej dodam ze mam olej na minimum moze to być przyczyna tego czy jakaś inna?
v3n70 - 2013-08-06, 20:39
hmm.. ja mam olej na minimum i nic nie klekocze.. aczkolwiek spróbuj dolać oleju tak do połowy, może klekotanie ustąpi.. nie dam sobie ręki uciąć, ale raczej coś nie tak ze sprawami technicznymi silnika..
LayoS - 2013-08-06, 21:29
A jest możliwość zle ustawionego rozrządu i dlatego tak klekocze bo auto idzie niby dobrze ale powyżej 3k ma juz muła a przed ustawianiem rozrządu i uszczelki miał największego kopa od 3k do 4.5
vwjanekvento - 2013-08-06, 22:24
Sprawdz kolego po znakach i będziesz wiedział jak rozrząd jest ustawiony
LayoS - 2013-08-06, 22:33
Wiesz ja sam ustawiałem go i o-t na samej gorze jak pokazuje szczekaczka jst na kopułce ciut za linia jest bo jak było idelanie to aut maź 100 km szło.. więc jest chyba gits
MustangGT - 2013-08-06, 23:44
Jak masz na wałku rozrządu przestawione o jeden ząb to wtedy zawory słychać i da się jeździć ale nie długo bo szklanki z głowicy powyrywa. Wtedy po regeneracji szklanka może mieć luz w uszczerbionym gnieździe lub albo nie zostańmy przy optymistycznej wersji Lepiej sprawdź po co zrzucać głowice drugi raz pozdro
tom cio - 2013-08-07, 23:01
MustangGT, nie w każdym, ja nieświadomie przejeździłem 6000km na przestawionym rozrządzie przez co czasem gorzej palił i więcej chlał. A co do klekotania to sprawdź szklanki, u mnie też teraz to mam tyle że u mnie klekota jak się rozgrzeje.
pablomed - 2013-08-10, 14:41
w ramach diagnostyki warto sprawdzić ciśnienie oleju, bez odpowiedniego szklanki nie napełniaja się
|
|