Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - gumowe oslony przegobow

krzeszak - 2013-05-01, 16:35
Temat postu: gumowe oslony przegobow
Witam! Potrzebuje waszej opinii na temat gumowych osłon przegubów ... chyba sie to tak nazywa a mianowicie jakiej firmy robią dobre zamiennik które wystarcza dłużej niż na pol roku :( ... może ktoś przerabiał temat i wie co wybrać by nie wtopić kasy w badziew.
Na rynku zmieników przesyt ale co wybrać by choć w połowie dorównało temu co było włożone bylo na linii produkcyjnej.

Paweł_R - 2013-05-01, 17:56

Ja ze swojej strony mogę polecić osłony firmy Spidan i Lobro. W vencie akurat nie wymieniałem, ale w audi miałem porwane i mechanik polecił właśnie te firmy. Osobiscie założyłem Lobro bo akurat były dostępne. Jak do tej pory, już ponad rok osłony w super stanie, żadnych spękań, itp.
krzeszak - 2013-05-01, 18:37

Paweł_R napisał/a:
Ja ze swojej strony mogę polecić osłony firmy Spidan i Lobro

no niestety ten SPIDAN to raczej odpada mam go teraz i po 8m-ca posiekniety cały do tego źle się układa na skręconych kolach ... dlatego szukam czegoś innego sprawdzonego .

sebastian - 2013-05-01, 19:10

Nic lepszego od Lobro nie znam. Droga firma, ale konkretna. Będziesz na pewno zadowolony.
Paweł J. - 2013-05-01, 19:35

U mnie jest osłona lemfordera już chyba trzeci czy czwarty rok, przegub uratowany w ostatniej chwili i hula do dziś. Ładna elastyczna guma, która z wiekiem nie sztywnieje.