|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - dajcie radę chłopaki. problem
majkel00230 - 2012-07-17, 12:05 Temat postu: dajcie radę chłopaki. problem Elo. Słuchajcie specjaliści mam czasami tak podczas jazdy na BRC, iż jadę sobie 120 km/h jakieś 3 tys obrotów i nagle w ułamek sekundy jest spadek obrotów na jakies 800 i zaraz powrót do normalnych to naprawdę trwa pół sekundy ale wtedy konkretnie szarpnie czasami w 15 s jest takich 3 / 4 spadki czasami cały dzien nie ma a czasami jednego dnia jest ich pełno. i nieważne czy 5 tys czy 2 tys. ale raczej przy tych wyższych częściej bo jak na mniejszych tak robi to od razu gaśnie. Jechać z sekwencją na konkretny przegląd czy może to wina czegoś innego ? dodam że pompa paliwa jest do wymiany ale nie wiem czy ma to znaczenie,
hose - 2012-07-17, 13:23
Przegląd nie zaszkodzi. Możliwe, że wtryski się przycinają i dlatego tak szarpie. Zanieczyszczony gaz ma to do siebie, że zalepia ruchome elementy w instalacji. Ewentualnie coś z układem zapłonowym. Tak jakby w danym momencie brakowało iskry.
Czekaj na opinie innych
majkel00230 - 2012-07-17, 13:44
hose, stracić 150 zł nie zaszkodzi wiem ale miałem nadzieję że ktoś już miał tak i wie co robić czy brać się za elementy sekwencji czy silnika.
pablomed - 2012-07-22, 22:52
majkel00230, jeśli jedziesz na biegu i obrotek nagle spada i auto szarpie, ale przecież w rzeczywistosci obroty nie spadają bo jedziesz na biegu, to winny będzie czujnik halla w aparacie zapłonowym lub jego okablowanie.
Natomiast ani nie piszesz jaki typ silnika (2E, ADY, AGG), ani czy to I, II generacja LPG czy sekwencyjny wtrysk gazu
majkel00230 - 2012-07-23, 12:56
pablomed, sorry pisałem posta na szybkiego. AGG 2.0 l sekwencja BRC.
spadaja naprawde obroty bo jest szarpniecie i chwilowe przyhamowanie.
pablomed - 2012-07-24, 23:11
dobrze ale napisz jeszcze czy na obu paliwach jest problem czy tylko na jednym z nich. Jesli tylko na LPG to temat jest dla gazownika który montuje ta instalację, zresztą BRC sequent to jedna z najlepszych teraz na rynku instalacji, mają od jakiegoś czasu świetne trwałe wtryskiwacze nie rozjrżdżające ustawień, sam mam ( w innym aucie) i bardzo sobie chwalę.
majkel00230 - 2012-07-25, 00:44
dzieje się tak tylko na LPG
|
|