|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Silniczek krokowy?
LukassBe - 2012-02-06, 16:47 Temat postu: Silniczek krokowy? Siemanko.
Mam taki problem a mianowicie samochód na postoju zaczyna wariowac obroty skaczą nawet do 3000 zdarza się i wyżej, podczas jazdy można powiedziec ze wszystko okej gorzej jak zatrzymuję się np na światłach i auto gaśnie i jest problem z odpaleniem. Czy dobrze podejrzewam że to silniczek krokowy? miał ktoś podobny problem? prosze o pomoc.
z góry dzięki!
5!
Pojar - 2012-02-08, 19:09
Duże prawdopodobieństwo że to właśnie silniczek krokowy. U siebie miałem takie same objawy i wymiana silniczka pomogła
wally44 - 2012-02-08, 22:18
Pojar napisał/a: | Duże prawdopodobieństwo że to właśnie silniczek krokowy. U siebie miałem takie same objawy i wymiana silniczka pomogła |
sprawdz jeszcze uklad podcisnienia
Piotr_Goldap - 2012-02-09, 16:28
U mnie mechanik stwierdził czujnik położenia przepustnicy.Czy to można dokupić jakoś osobno i czy bedzie pasował np z innego silnika?
LukassBe - 2012-02-12, 15:25
mi mówiono abym sprawdził przewody czy nie sa dziurawe i nie lapia lewego powietrza, znalazłem kostkę która jest przerwana i może tego jest wina. w chwili obecnej silnik mam rozebrany po mału się składa, po złożeniu zobaczę czy tego tez jest wina.. Ale wydaje mi sie ze najlepszym rozwiązaniem bedzie zakup nowego tak jak wspomnial Pojar. W każdym bądź razie dzzięki za jakiekolwiek informacje
5!
|
|