|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Gasnie gdy sie rozgrzeje
Domaniak - 2012-01-09, 19:06 Temat postu: Gasnie gdy sie rozgrzeje Witam.
Chłopaki pomocy, w sobote przyjezdza kupiec ogladać samochod, a tu takie cyrki. Samochod gdy osiagnie temp 90* ma tendencje do gaśnięcia. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Instalacja II generacji na silniczku krokowym. Po podlaczeniu do komputera i sprawdzeniu tego w programie samochod w tym momencie ma uboga mieszanke jak gaśnie. Np w drodze wszystko ładnie pieknie parkuje na parkingu i nagle cyrki, nei trzyma obrotów. Albo sobie zaparkuje wszystko ok jest. Stoje stoję ( na komputerze mieszanka bogata)i nagle jak z bicza strzelil jest ubogo i nie chce sie podnieść. Myślałem ze to wina krowowca wiec wymieniłem na śrube. A gdzież tam, krecilem bypassem i nic.. Ludzie pomóżcie, co z tym fantem zrobic:)Na zimnym wszystko ładnie pięknie jest a jak juz sie nagrzeje to takie cyrki sie dzieją.INstalacja Bingo-M. parownik Lovato.
krzys9262 - 2012-01-09, 21:28
może czujnik temperatury...
zeniTh - 2012-01-09, 21:45
czujnik halla
Domaniak - 2012-01-10, 07:18
Tylko, ze na benzynie wszystko jest OK. Chodzi mi tylko o gaz. To te rzeczy wyzej wymienione tez mogą za to odpowiadac?
wally44 - 2012-01-10, 22:04
jezeli na gazie to sprobuj wymienic filterek gazu i spusc syf z parownika
Domaniak - 2012-01-11, 09:32
Pierwsze co zrobiłem, to spuściłem syf z parownika i wymieniłem filterek. Wiec to juz raczej odpada;/
|
|