|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Wymiana przewodów i płynu hamulcowego
Piotr_Goldap - 2011-10-10, 20:47 Temat postu: Wymiana przewodów i płynu hamulcowego Mam do wymiany dwa gumowe wężyki na przodzie ,są popękane.Przy jednym zamachu chciałbym zmienić płyn hamulcowy.Czy może ktoś opisać co i jak ze zmiana?Czy wypompować go pedałem na odkreconych odpowietrznikach czy może wężykiem zciągnąć ze zbiorniczka?No i jaki zalać ?DOT4 może być?
slaw71 - 2011-10-10, 20:55
Piotr_Goldap napisał/a: | DOT4 może być? |
nie może być ,tylko musi być .Kupujesz flaszkę więcej płynu na przepłukanie i.... strzykawką ze zbiorniczka wyciągasz stary płyn,zalewasz nowym i odpowietrzasz po kolei koła od najdalszego od pompy . Flaszka więcej jest po to żeby przy pompowaniu dolewać i przepłukać przewody.Jaśniej nie da rady
grzesiek88 - 2011-10-10, 22:27
Dobrze jest tez spuścić płyn z przewodów bo trochę go tam jest a żeby sie nie mieszał z nowym
pablomed - 2011-10-10, 22:29
Piotr_Goldap, po pierwsze wystarczy DOT 3 ale jednak większość z nas jeździ na DOT 4 i taki kup, nawet jeśli wcześniej miałeś DOT 3 to płyny te są mieszalne nic się nie stanie.
Przy wymianie tych uszkodzonych przewodów płynu nie łap do ponownego użycia ten który ścieknie jest do wyrzucenia, po zmontowaniu wszystkiego zalewasz nowy płyn i odpowietrzasz wg typowej procedury opisanej wielokrotnie to nie będe powtarzał.
Jedna uwaga, jeśli masz ABS nie dopuść do tego żeby zabrakło płynu w zbiorniczku bo sobie narobisz biedy z odpowietrzaniem pompy ABS, czyli wówczas rób to na tyle szybko żeby płyn nie zdązył się cały wylać, pomagaj sobie zaciskaniem weżyków jakimś kluczem francuskim czy zaciskami. Nie musisz się starać zmieniać całego płynu, ile wyleci to dolej świeżego , odpowietrzaj wszystkie koła
Piotr_Goldap - 2011-10-11, 06:49
Zrozumiałem i dziękuję za pomoc może po jutrze się zabiorę za robotę.Czyli jest ustalona kolejność odpowietrzania wzgledem długości przewodów hamulcowych?
Piotr_Goldap - 2011-10-12, 20:38
Witam ponownie.Dziś zabrałem sie za przewody no i problem na samym poczatku.Na łączeniu jest tak skorodowane ,że wygladało jak jedna gamoła.Trochę wd40 ,oskrobałem ale i oderwało się od nadkola.Poradzicie cos koledzy jak to rozkręcić i za co mam kręcić?Sorki za foto ale robione kalkulatorem.
adamwwy - 2011-10-12, 22:38
Wg. mnie to nie masz co tego próbować rozkręcać tylko kup nowy przewód miedziany i nowy elastyczny a to "coś" ze zdjęcia wykręć z pompy i wywal. Ja bym nie chciał z takimi przewodami jeździć. Ale jeśli jednak się zdecydujesz rozkręcać to zakup sobie specjalny klucz do przewodów hamulcowych. Kosztuje około 10zł, wygląda jak rozcięty oczkowy, ale jest 6 kątny, ładnie obejmuje nakrętkę i jest gruby więc się nie rozejdzie przy odkręcaniu i nie obrobi nakrętki.
Kręcić masz nakrętką na przewodzie sztywnym, tą widoczną od góry łączenia. Musisz jednocześnie trzymać kluczem za metalową część przewodu elastycznego.
lesny1982 - 2011-10-12, 22:55
wymien calosc ja jakies pare miesiecy temu wymienialem cena 300zł ( za wszystkie potrzebne elementy na obie strony )
vezet22 - 2011-10-13, 06:57
pablomed napisał/a: |
Piotr_Goldap, po pierwsze wystarczy DOT 3 ale jednak większość z nas jeździ na DOT 4 i taki kup, nawet jeśli wcześniej miałeś DOT 3 to płyny te są mieszalne nic się nie stanie. |
nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz ...
Piotr_Goldap - 2011-10-13, 07:25
adamwwy napisał/a: | Wg. mnie to nie masz co tego próbować rozkręcać tylko kup nowy przewód miedziany i nowy elastyczny a to "coś" ze zdjęcia wykręć z pompy i wywal. Ja bym nie chciał z takimi przewodami jeździć. Ale jeśli jednak się zdecydujesz rozkręcać to zakup sobie specjalny klucz do przewodów hamulcowych. Kosztuje około 10zł, wygląda jak rozcięty oczkowy, ale jest 6 kątny, ładnie obejmuje nakrętkę i jest gruby więc się nie rozejdzie przy odkręcaniu i nie obrobi nakrętki.
Kręcić masz nakrętką na przewodzie sztywnym, tą widoczną od góry łączenia. Musisz jednocześnie trzymać kluczem za metalową część przewodu elastycznego. |
Ja tez nie mam zamiaru na tym jeździć dlatego wymieniam .Druga strona jest w miarę i powinno dać rade odkręcić ale jak to zobaczyłem to się z lekka przestraszyłem
Piotr_Goldap - 2011-10-14, 20:16
Musiałem wymienić tez metalowy i będzie ok.Prawie ok bo mam nastepny problem mianowicie śruba mocujaca tarczę ham.do piasty urwała się przy próbie odkręcenia.Wie może ktoś jak ja teraz wykręcić?
pablomed - 2011-10-16, 12:12
vezet22 napisał/a: | nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz ... | co mam napisać, wiem że mam rację tylko jak udowodnić? Ty też nie możesz udowodnić tego co napisałeś więc zostawmy to.
ARTUR1177 - 2011-10-19, 22:02
co mam zrobić gdy mam niski pedał hamulca , hamulce działają dopiero przy samej podłodze może być to wina pompy hamulcowej proszę o pomoc
Piotr_Goldap - 2011-10-26, 13:02
podłaczam sie do pytania
devill4 - 2011-10-26, 20:19
ARTUR1177, sprawdź stan płynu może masz wyciek gdzieś kolego
Piotr_Goldap - 2011-11-02, 14:12
Wracam do tematu.Zna ktoś może długość metalowego przewodu,prawe koło przód?
Piotr_Goldap - 2011-11-13, 00:58
może 1345mm?
Piotr_Goldap - 2011-11-15, 10:47
Koledzy czy naprawde nikt nie zna tej długości?Mierzyłem metrówka i wyszło 1200mm a gdzies na necie znalazłem ze do golfa jest 1345 i napisali ,że to samo w vento. Prosze o konkretna odpowiedz jaki mam kupic
hrubek18 - 2011-11-15, 13:24
Pójdź do sklepu i powiedz że chcesz taki przewód i oni na pewno będą wiedzieć a jak nie to sprawdzą w katalogu
Piotr_Goldap - 2011-11-15, 22:32
Byłem w sklepie i zapytali mnie od długość.Także chyba bede musiał go wyjąć i z nim sie udac do sklepu
devill4 - 2011-11-16, 10:22
według etki 1345
|
|