|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - braqk kontrolek od LPG
devill4 - 2011-06-25, 23:18 Temat postu: braqk kontrolek od LPG witam
mam taki problem otóż użyczyłem siostrze vento jako że furak stał był sprawny to co mi szkodzi no i tu schody się zaczęły... raz że mi w jakiś sposób aku rozładowała fakt słaby ale przez lato bym jeszcze pojeździł i pali na nim przyzwoicie a dwa to w jakiś dziwny sposób znikły mi kontrolki od gazu i zawór ten od dawki co idzie do miksera też nie pracuje... przejrzałem wsie bezpieczniki możliwe i te pod maską i w środku klemy wyczyściłem wsuwki które ewidentnie są od gazu też odkręciłem i wyczyściłem na glanc i dupa blada...może ma ktoś pomysł co mógłbym jeszcze sprawdzić bo mi się pomysły skończyły
Paweł J. - 2011-06-25, 23:26
Pewnie wtyczka od konsolki lpg się wysunęła....tez tak kiedys miałem.
devill4 - 2011-06-26, 10:49
pisząc konsoli masz na myśli centralkę od lpg? jeśli tak to też już sprawdzone było łącznie z wyjęciem płytki i sprawdzeniem czy nie jest przypalona
bebos - 2011-06-27, 19:23
zobacz czy przy cewce zapłonowej kable ci się nie odłączyły, bo z tego co pamiętam to z tamtą centralka od LPG bierze zasilanie.
devill4 - 2011-06-28, 23:23
niestety to centralka...ja tam wcześniej nie zaglądałem na bezpieczniki aby rzuciłem okiem no a jak widać to przez nie przypalił się jakiś tam przekaźnik na centralce no ale jak jeden był założony 25 a drugi 30 A no to nic dziwnego byle przepięcie i dziękuje:mur:
centralka nowa 150 zł używkę znalazłem na all za 70 może będzie działać
bebos, zasilanie to raczej prosto z aku pod klemy idzie i plusowy i masowy ale jeszcze jakiś plus idzie do centralki bo są 2 bezpieczniki a skąd to już nie mam pojęcia
|
|